Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Orsa camping polis- anmäld efter båtolycka

Annons

Det var natten mellan torsdag och fredag den 22 juli som Tomas och hustrun åkte in mot bryggan.

- Klockan måste ha varit några minuter efter tolv på kvällen. Vi hade lovat att hämta några vänner som besökt strandserveringen och hade bestämt möte vid gästbryggan.

Tomas har skepparexamen och körde efter sjökortet på väg in mot bryggan.

- På sjökortet finns det inte någon markering att det ska finnas något hinder i vattnet. Det var också ganska höga vågor när vi åkte in, så klätterställningen "försvann" i dyningarna.

Efter olyckan visade det sig att båten fått sprickor längs sidan och att underredet skrapats och bitar slagits loss.

När Tomas kontaktade campingen fick han först svaret att klätterställningen stod inom den avgränsade badplatsen och att båttrafik är förbjuden där.

- Jag hävdar att klätterställningen stod i farleden och krävde även att den skulle tas bort innan det hände fler olyckor. Efter ytterligare en påstötning skedde det, och det är väl på ett sätt ett erkännande att klätterställningen stod fel.

Tomas Ericson säger att hans krav är att Orsa camping betalar självrisken på 1 600 kronor, för lagningen av båten.

- Som jag ser det vill inte Orsa camping ta sitt ansvar att man placerat klätterställningen i en farled. Därför har jag polisanmält händelsen.

Torbjörn Wallin, vd för Orsa Grönklitt AB, som även har hand om Orsa camping, hade semester vid olyckstillfället, men har tagit del av Tomas Ericsons krav.

- Vi har bett honom att fylla i en skadeanmälan och att skicka in den till oss. Därefter kommer vårt försäkringsbolag att behandla hans anmälan. Visar det sig att vi är vållande till olyckan, kommer vi självfallet att ersätta honom, säger Torbjörn Wallin.

BÖRJE LINDH

Mer läsning

Annons