Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Orrbulvan lurade fågeljägare

Annons

Klockan var strax efter nio på lördagsmorgonen när Mats och Tony placerade ut sina hemmagjorda orrbulvaner i en björk.

- Vi satte oss nedanför trädet och väntade på att det skulle komma orrar flygande. Plötsligt hörde vi ett skott och en kula ven ovanför våra huvuden. Vi förstod att det var någon som sköt på bulvanerna och började skratta för oss själva, berättar Mats.

En orrflock som blir skrämd av ett skott brukar alltid lyfta och försvinna. Nu satt bulvanerna kvar och snart small det ett nytt skott.

- Även om det, på ett sätt, var lustigt att skytten blivit lurad av bulvanerna, så kändes det också olustigt när kulorna ven över våra huvuden. En kula hade ju kunnat träffa en kvist och ändra riktning.

- Man kan gissa att skytten tyckte det var väldigt pinsamt när han upptäckte sitt misstag. Efter andra skottet reste vi oss för att se vem som skjutit, men skytten hade avlägsnat sig snabbt, säger Mats Jonsson.

Trots att händelsen har en allvarlig underton, kan Mats Jonsson inte låta bli att skämta om den.

- Orrbulvanerna har jag gjort själv genom att skära till skumgummi och måla dem med vanlig sprayfärg. Det måste ju vara ett gott betyg, att de är välgjorda, när en fågeljägare tar dem för riktiga orrar.

BÖRJE LINDH

Mer läsning

Annons