Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oron på skolan är stor

Annons

I gårdagens tidning stod att läsa om att barnen vid Skräddarbacksskolan hittat en så kallad päronbomb på skolgården. Det var inte första gången. Under de senaste månaderna har någon vid upprepade tillfällen placerat ut päronbomber i området. Det handlar om kraftiga fyrverkeripjäser som, om de inte används på rätt sätt, kan orsaka svåra skador.

Skolpersonal och ledning är mycket oroad över det som inträffat.

Samtliga elever har informerats om att det är strängt förbjudet att röra vid en upphittad päronbomb. Om en sådan återfinns i området, ska en vuxen omedelbart kontaktas.

Barnens föräldrar däremot, har inte kontaktats av skolan. Hittills är det bara klass tre och fem som fått med sig veckobrev med informationen hem. Skräddarbacksskolans lokala styrelse tror dock att samtliga föräldrar kommer att ha informerats inom kort.

- I nästa vecka kommer också vi att ha ett möte för att diskutera den senaste tidens händelser, berättar Karolina Altzar.

Enligt styrelsens ordförande har ingen hysteri runt det som inträffat skapats i området. Man anser förekomsten av busliv vara beklaglig, men har samtidigt svårt att se en lösning på problemet.

- Vi vet inte riktigt vad vi ska göra. Naturligtvis är det inte bra att det händer sådana här saker, men riktigt hur vi ska komma tillrätta med det här kan jag inte säga i dag.

LINDA ERIKSSON

Mer läsning

Annons