Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oro över vilka som ska flytta in

Annons

- Kommunen borde ge oss en ingående information om vad det rör sig om för verksamhet, säger en av grannarna.

Bergsgården har senast varit gruppbostad för psykiskt funktionshindrade och under den tiden har det inte varit några problem med störningar för grannar.

En period tidigare användes Bergsgården för en annan kategori människor och från den tiden har grannarna inga goda erfarenheter. Då var det störningar i mängd och det är en tid som vi inte vill ha tillbaka, säger en av grannarna till tidningen.

Marianne Trana vid kommunens socialkontor arbetar med projektet och hon berättar att i slutet av veckan ska hon och en företrädare för Hedemora kommun träffa socialstyrelsen för diskussioner om projektet.

Efter det mötet anser hon att det bör finnas så mycket klarhet att det är dags att gå ut med information till allmänheten och främst då de kringboende.

Det ska inte vara en verksamhet för alkohol- och narkotikamissbrukare, utan verksamheten är till för personer med psykiska funktionshinder. Dessutom ska det vara personal på plats dygnet runt.

Socialstyrelsen har beviljat närmare en miljon kronor för ett gemensamt projekt för Säter och Hedemora där Bergsgården ska användas.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons