Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oro för Garpenberg

Annons

Det undrar Jan Burell, s, i en enkel fråga i kommunfullmäktige till kommunalrådet Gun Drugge, c. Redan för tre år sedan tillsattes en utredning som presenterades i maj år 2001.

Utredningen presenterade flera alternativa förslag. Ett av förslagen var att flytta skolan, som enligt Jan Burell kan stå inför kostsamma ombyggnader, till tomma lokaler i Garpenbergs centrum.

Där har AB Hedemorabostäder, sedan i januari år 2000, drabbats av stora hyresförluster sedan barn- och utbildningsnämnden sagt upp hyreskontraktet för matsal och kök i Garpenbergs centrum.

Jan Burell beräknar att den hyresförlusten för det helägda kommunala dotterbolaget Hedemorabostäder blir omkring en miljon kronor.

I sin fråga till Gun Drugge efterlyser Jan Burell att Hedemora kommun, som ursprunglig beställare av hela Garpenbergs centrum, och som borgenär, tar ett ansvar att bidra till Garpenberg centrums framtid.

Jan Burell anser att ett förlustbidrag till Hedemorabostäder för de tomma lokalerna i Garpenberg bör aktualiseras.

Beslutsångesten om Garpenbergs centrum kostar varje år många tusenlappar för kommunen.

I en gemensam skrivelse till barn- och utbildningsnämnden uppmanar också kostchefen Petra Andersson och skolchef Lena Stoltz politikerna att snarast fatta beslut om framtiden för Garpenbergs skola.

Sedan köket i Garpenbergs centrum stängde 1999 har skolmaten levererats av en privata entreprenörer. Något som varje år kostat 75 000 extra. En siffra som i år ökat till 95 000 kronor.

För att skolköket ska fungera måste det byggas om för att ta emot den kylda mat som leveras från Vasaskolans kök. Men några pengar att bygga om köket i Garpenbergs skola har inte avsatts i budgeten. En möjlighet är att låna ombyggnadspengar från 2004 års budget.

BERNT NILSSON

Mer läsning

Annons