Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oro för flygets framtid i Mora

Annons

Flygrådet i Mora, med representanter från näringslivsenheterna i Mora, Orsa, Malung och Rättviks kommuner samt näringslivet i regionen känner stark oro för flygets fortsatta existens på Mora flygplats.

Det framkom vid ett möte som hölls på flygplatsen den här veckan.

Efter den 27 oktober i år står Mora flygplats utan operatör. Mora kommun har gått ut med upphandling och anbuden ska vara inne senast den 15 juli och beredas i kommunstyrelsens arbetsutskott den 5 augusti.

Vid flygrådets möte uttalades oro för hur denna fråga kommer att behandlas med rådande politiska situation i Mora kommun.

Ett stopp i flygtrafiken äventyrar Moras möjligheter att komma med i nästa rikstrafikupphandling.

Flygrådet beslutade att förankra flygfrågorna i Föreningen Siljanskommuner, vidare att marknadsföra destination Mora-Sälen, informera politiker, näringsliv och turistintressenter i respektive kommun om betydelsen att vara tillgänglig för omvärlden via flyg. Rådet ska även bredda engagemanget för flygplatsen till övriga kommuner.

Stationschefen på flygplatsen, Sven Eriksson, säger att stora insatser redan görs för att säkerställa flygkommunikationen, exempelvis genom marknadsföring och insäljning av flyg för Sälen-turismen och vidare stödköp av biljetter av MAI-gruppen.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons