Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ornäs skola också prioriterad

Annons

Svar till Roger Westlund:

Hagaskolan är till vissa delar evakuerad. Eleverna går på Tångringsskolan. Tunets Bad är i alla delar förberett för renovering och badet kan ej användas om inte arbetena kommer igång.

Därför är det enda rimliga nu att starta arbetena och, trots fördyringar i byggkalkylerna, få projekten genomförda.

Dessutom har dessa båda projekt hela tiden legat före Ornäs skola i tidsordning. Starten av renoveringarna i Hagaskolan är också förskjuten.

Såväl Tunets Bad, Hagaskolan som Ornäs skola visar på fördyringar i byggkostnaderna. För att klara start av både Haga och Tunet så måste en lång rad projekt flyttas fram i tid. Det samma gäller för att ge utrymme för byggstart av Ornäs skola i juni 2006.

Om viljan att åstadkomma en byggstart av Ornäs skola inte funnits hade inte en lång rad sådana åtgärder vidtagits i budgeten.

Det som gjorts är att bland annat väg- och grönyteprojekt till ett värde av cirka 24,5 miljoner kronor skjutits upp till efter 2007.

Att Ornäs skola på grund av fördyrade byggkostnader på flera håll måste skjutas fram till juni 2006 är naturligtvis inget jag är nöjd med. Men i nuvarande ekonomiska läge går det inte att göra något annat.

Viljan att fullfölja Ornäsprojektet är stark. Därför har det lagts ned mycket arbete på planarbetet, skolans utformning, förhandlingar med markägare och en tydlig linje till skolans förmån i samband med överklagningar.

När det gäller Tomnäs skola så har akuta åtgärder när det gäller ventilation och belysning genomförts enligt arbetsmiljöinspektionens krav. Kommunens avsikt att bygga en ny skola i Ornäs och därmed lägga ned Tomnäs har också klargjorts.

I ett inspektionsmeddelande har arbetsmiljöinspektionen därefter förklarat att deras krav är tillgodosedda. Uppstår nya krav får vi naturligtvis diskutera detta med arbetsmiljöinspektionen.

PETER HULTQVIST

Mer läsning

Annons