Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örn tog hare under jakt

Annons

Nu har det hänt igen att en kungsörn har tagit ett byte i samband med jakt. Lars och Olle Maberg från Yttermalung var häromdagen ute och jagade hare i trakterna av Uvån mellan Sjöhusen och Råforsen väster om Yttermalung då¨en kungsörn slog en hare.

- Vi hade haft drev på en hare under en och en halv timme då plötsligt kungsörnen slog till. Jag hittade haren ihjälslagen vid vägkanten säger Lars Maberg som är glad för att det inte var hans hund, en stövare, som hade drabbats.

- Jag har sett kungsörn och varit med om det här tidigare men i år har vi klarat oss. Förmodligen har kungsörnen märkt att det varit aktiviteter i området då vi hade drev på haren. Kanske är det dåligt med föda just nu för kungsörnarna och att detta är en av anledningarna till att det här hände, säger Lars Maberg.

Något angrepp mot hunden skedde inte vad Lars Maberg kunnat konstatera men däremot har stövaren efter det här varit mer reserverad då man varit ute och jagat.

Det är flera personer som sett örn i de aktuella områdena men enligt vad som hittills framkommit har ingen hund varit attackerad av örnen.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons