Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Orkar inte med snöplogens vallar

/
  • Orkar inte skotta. Helmer Nygårds och Lille-Bror Källersmyr är kritiska till snövallar som blockerar infarter efter snöplogars framfart

Annons

Han menar att han klarar att skotta bort snövallar vid infart och garage när det är lätt snö. Som det varit den senaste veckan har det handlat om blytung blötsnö. Varken Nygårds eller Källersmyr orkar i det läget. Båda menar att de inte är ensamma om problemet. Det finns många gamlingar på orten som upplever samma sak.

- Det var värre i går, säger Lille-Bror Källersmyr och pekar på den stora snöklumpen vid infarten som under natten frusit till is.

Han berättar vidare om när han kom hem efter vårdcentralsbesök i torsdags. Vägarna var nyplogade och vid infarten låg en stor driva blötsnö. Snövallen tog i underredet på Källersmyrs bil och det var svårt att komma åt posten i brevlådan.

Efter ett flertal hjärtinfarkter känner Källersmyr att han inte orkar hur mycket som helst. Han har fullt upp att skotta den egna vägen runt stugan, och ibland hjälper han Nygårds. En snöröjare i trakten brukar ta bort infartsvallar, andra gör det inte. Egentligen är det ju bara att vinkla plogen på ett annat sätt, fortsätter Källersmyr.

Gatuchef Hans Bergman har full förståelse för kritiken. Är man gammal, inte orkar eller har nedsatt rörlighet på grund av sjukdom eller andra skäl finns möjlighet att ringa och be om hjälp. Att alla ska få hjälp att ta få snövallar vid infarter är dock orimligt, menar Bergman.

- Det tillåter inte ekonomin.

Mer läsning

Annons