Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Orimliga krav från barnägare

Annons

Jag trodde att det var roligt när kommunen anordnade happenings, roligt att skolavslutningen och studenten närmar sig. Men inte, stadens alla "barnägare" går i taket. De senaste åren har lösningen på föräldraskapet blivit att ta bort alla eventuella faror.

Om vi lägger ner Falukalaset, slutar att ta studenten eller att fira skolavslutningen, om kommunen dör på sammankomster så verkar barnägarna tro att deras änglar går säkra och att de på något vis undkommer ungdomens alla baksidor.

Förra året klagade man över polisens passivitet och krävde att öltältet för vuxna togs bort. I år när polisen går in med en enorm insats och öltältet med alla vuxna är borta, utan effekt mot ungdomens gilla gång, kräver man i stället att kalaset läggs ner.

Kommunen måste sluta langa tillfällen där era barn våldtas på sin förmåga att ta eget ansvar. Jag undrar om det inte är att skjuta över sitt ansvar som förälder vid dessa konfliktfyllda tillfällen.

En förälders jobb är väl ändå att uppfostra barn och förbereda dem inför livets alla stunder och eventuella frestelser. Att sedan våga lita på deras förmåga till att ta egna beslut och vågar låta dem ta konsekvenserna av sitt handlande.

Vad hände med tiden då Faluns gator var fulla av ungdomar?

Varje helg var ett orosmoment. Föräldrarna fanns mitt ibland dem/oss ute på gator och torg. Alltid stötte man på någons mamma eller pappa och det kändes tryggt. Då kunde unga vara unga tack vare att föräldrar verkligen var föräldrar och inte bara barnägare.

Mamma Ullis

Mer läsning

Annons