Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Orienterare ordnade företagardag

Annons

Malungs orienteringsklubb Skogsmårdarna har i klubbstugan på Byråsen arrangerat en välbesökt företagardag för klubbens sponsorer.

Där medverkade klubbens stora stjärnor Håkan Eriksson och Jimmy Birklin som berättade om den gångna säsongen. Håkan toppade sin säsong med en silvermedalj i VM, och Jimmy, som på grund av skador inte kom med till VM, kunde kamma hem ett SM-guld.

Däremot väntar klubben fortfarande på den riktiga fullträffen i kavlesammanhang. Målet är att någon gång kunna vinna Tiomila i Sverige eller Jukola i Finland. I somras blev det en sjätteplats i Jukola och totalt över hela säsongen rankas Malungs OK som Sveriges näst bästa kavleklubb.

- Nu tar vi nya tag med en särskild satsning på kavlarna under nästa år och givetvis hoppas vi att någon av våra löpare får vara med i VM som går i Japan, säger Malungs OK:s ordförande Karl-Erik Sigfrids.

Vid Företagardagen berättade också projektledaren Jimmy Birklin om läget i arbetet med att försöka få arrangera femdagars-orienteringen i Sälenområdet inom några år.

Medverkade gjorde även Skistars destinationschef i Sälen, Jonas Mareniusson. Han berättade om Skistarkoncernens utveckling med betoning på hur det gått i Sälenfjällen där han varit med ända sedan Lindvallentiden och följt Lindvallens utveckling via Sälenstjärnan och till dagens Skistar, som är en av Europas största aktörer när det gäller skidturistorter.

Ett 40-tal personer tog in både information och en bit mat.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons