Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Orienterare intar Leksands centrum Gruhs i byn

Annons

Ett sådant arrangemang är en stadsorientering i centrala Leksand med "Himlaspelsgropen" som centrum. Går allt i lås genomförs tävlingen i mitten av juli, således under samma period som sommarens Himlaspel framförs på utescenen i Sammilsdal.

Stadsorienteringarna har fått ett ordentligt fäste och utgör en viktig del i orienteringssportens marknadsföring. Normalt hittar vi de tävlande i den djupaste skog och orienteringens företrädare har länge jobbat för att hitta på arrangemang där man kan visa upp sig för publiken på ett helt annat sätt än under normala tävlingsförhållanden då publiken en- dast ser deltagarna vid målgång.

Malung har under flera somrar arrangerat en liknande tävling i samband med dansbandsveckan. Arrangemanget har blivit en stor framgång - både publikt och bland de tävlande. Sverige-eliten söker sig varje sommar till Malung. Kan Skogsmårdarna i Malung locka till sig namnkunniga orienterare talar också allt för att en "Himla spännande tävling" i Leksand kommer att tilldra sig stort intresse.

Jag tycker ledningen i Leksands orienteringsklubb visar på kreativ förmåga när den arbetar med den här typen av evenemang.

Sommar-Leksand har visserligen många bra attraktioner, men en stads-orientering kommer definitivt inte att falla ur ramen. Tvärtom gynnas både sporten och Leksand om orienterarna lyckas realisera sina planer. Leksands orienteringsklubb brukar gå i mål med sina planer!

I dag finns jag på Falu Kurirens redaktion i Leksand för att lyssna på läsarnas synpunkter på tidningen. Falu Kuriren har en stark ställning i Leksand och självfallet är jag intresserad av att få veta vad ni tycker om tidningen.

Tidningens öppna hus slår upp portarna klockan 11 och själv finns jag på plats mellan klockan 12 och 14. Välkommen!

Mer läsning

Annons