Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Orecciette med färskpotatis, haricots verts och pesto

Annons

Pesto:

1 1/2 tsk fint hackad vitlök

1/2 dl rostade valnötter eller pinjenötter

3 dl hoptryckta basilikablad

1 dl plus 1 msk olivolja

1/2 tsk salt

2 dl riven parmesanost

Blanda allt i en matberedare eller i en mortel. Om du använder mortel krossar du först nötterna och vitlöken med salt och basilikabladen som du krossar och mosar. Tillsätt sedan oljan lite i taget tills du har en jämn pesto. Rör till sist ner osten.

Pasta:

5 hg pasta, om du inte hittar oricciette kan du använda tagliatelle

1 msk grovt salt

4 medelstora färskpotatisar

med skalen på

20 haricots verts

3 msk smör

Salt, peppar och riven ost

Tillsätt salt i en kastrull med 1 liter kallt vatten. Koka upp och lägg i potatis och haricots verts. Koka i fem till sju minuter. Om bönorna känns klara tar du upp dem först. Skiva haricots versten och potatisen.

Koka upp vattnet igen och lägg i pastan. Koka tills den är lagom mjuk, al dente. Spara lite av kokvattnet.

Lägg upp pastan i en skål, häll potatis och bönor över samt 2 msk av peston. Vänd allt i såsen och blanda sedan i smöret. Häll sedan på resten av peston och blanda väl, krydda med peppar och salt om så behövs men tänk på att osten också är salt. Om blandningen känns torr häller du på lite av kokvattnet.

Servera pastan het med mer ost för den som önskar.

Mer läsning

Annons