Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oreborgs nya innehavare har stora planer

Annons

Oreborg i Furudal drivs sedan 17 maj i år av Pernilla Nilsson och Krister Gråberg. De kommer från Stockholm och hittade rörelsen på Internet och bestämde sig för att flytta upp till Dalarna.

- Rörelsen har stor potential att bli något verkligt bra, men det krävs också stora investeringar då fastigheten har haft bristande underhåll under en längre tid, säger de samstämmigt.

Oresjön ligger spegelblank nedanför Oreborg. Här har det bedrivits verksamhet under lång tid, men de senaste tio åren har det varit tio olika ägare. Men både Pernilla och Krister är fast övertygade om att det går att skapa något verkligt bra av det här. Och de tror inte att de blir lika kortvariga som tidigare innehavare.

- Vi är sex personer totalt, det är Kristers lillebror och hans flickvän och Kristers pappa, så det drivs som ett familjeföretag, förklarar Pernilla som själv arbetat en del som kock.

Kunskap som kan vara bra att ha då man serverar både frukost och mat i restaurangen.

Ursprungligen är Oreborg förmodligen en gammal baptistkyrka och byggdes 1929. En tillbyggnad med rum byggdes 1972. I dag finns det 32 rum med 74 bäddar.

Under sommaren har man i nästan haft fullbelagt då föräldrar till barn på Fiskens hockeyskola bor här.

- Helgerna är också uppbokade fram i november av personer som ska delta i träningsläger och liknande här i Furudal, säger Pernilla.

Idéerna och planerna inför framtiden är många. En balkong ut mot sjön, renovering av badrummen, en dansbrygga i strandkanten, tak över grillplatsen, utomhusvedeldat badkar...

- Det är sådant som efterfrågats av våra kunder och på sikt tror vi oss kunna förverkliga allt detta, säger de båda.

I dag präglas fastigheten invändigt av 70-tal, några stora ombyggnader eller renoveringar har egentligen inte skett.

Pernilla och Krister vill fräscha upp hela byggnaden invändigt, men det kommer att ske successivt.

Alkoholrättigheter räknar de med att kunna ordna då ansvariga på kommunen kommer tillbaka från semestern.

- Då ska vi ordna trubadurmusik och kräftskiva här.

GÖRAN PERSSON

Mer läsning

Annons