Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ore Gospel i Boda kyrka

Annons

På söndag i Boda kyrka blir det en musikalisk rivstart för terminen med Ore Gospel, som kommer att ackompanjeras av Ulla Eriksson och medverka i gudstjänsten med ett flertal sånger.

Det blir också ett nygammalt återseende i predikstolen, då kyrkoherde Ingemar Bergmark ska leda gudstjänsten. Han var kyrkoherde över pastoratet många år. Börje Edénius spelar till övrig musik i gudstjänsten.

Under kvällen samma dag blir det en så kallad vildmarksgudstjänst i Eldpallkojan vid Strupen, i Rättviks Finnmark mellan Dådran och Bingsjö.

Det är kyrkoherde Sven Trägårdh som ska hålla en andakt anpassad till omgivningarna. Kyrkvärd Sigvard Rosén ska se till att det finns grillmöjligheter för den som vill. För dem som inte hittar vägen blir det skyltat från Bingsjövägen.

Nu blommar

hallonen

RÄTTVIK. Mildon Sundberg, 84, i Västergrav vid Utanåker, söder om Rättvik, trodde inte sin ögon när han i går kväll besökte hallonhäcken på tomten. Hallonen blommade på nästa års skott.

- Jag har aldrig i mitt långa liv varit med om att hallon blommar nu.

Inbrott

i fritidshus

RÄTTVIK. Ett fritidshus en kilometer från sjön Ljugaren nära Sandvikens fäbodar utsattes för skadegörelse och stöld mellan söndag och tisdag.

Ett fönster har krossats. I huset har tjuven stökat omkring. Ölsejdlar, ljusstakar, sängöverkast och ett älghorn saknas. På altanen har någon lämnat blodspår. Även ett förråd hade genomsökts.

Kör ger konsert

i Rättviks kyrka

RÄTTVIK. På lördag ges en konsert i Rättviks kyrka med titeln "Hela livet en dröm?". Konserten framförs av Djursholms kapellkör som sjunger "drömmusik" från tre sekel. Kören består av 35 sångare. Dirigent och berättare är Ingemar von Heijne. Medverkande solist är Cecilia von Heijne.

Bridge

RÄTTVIK. Pensionärsbridge. Tio par, medel 108 poäng. 1, Olle Sjörs-Mats Wilkensson 128 poäng. 2, Elsa och Mats Sundin 127. 3, KE. Hallvares-Gunnar Olsson 117. 4, Maj Ljunggren-Lilly Pollack 116. 5, Märit och Tore Lundholm 115 poäng.

Mer läsning

Annons