Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ordförandena sitter kvar?

Annons

Stämmer det att du lovat de borgerliga ordförandena att de kan sitta kvar som ordförande även efter den nya politiska verkligheten i Mora?

- Nej, jag har talat om för dem att det finns regelverk som styr hur det här ska hanteras och att de regelverken ska följas. Om inga förändringar görs med strukturen har de rätt att sitta kvar. Jag kan inte själv lova något som styrs av ett regelverk, säger Lars Matsson-Frost, som alltså förnekar att han uttryckligen ska ha lovat dem något.

Gösta Frost (s), som numera ingår i Moras nya "regering", kommenterar frågan så här.

- Om de (ordförandena) vill sitta kvar i minoritet och lyfta sina arvoden utan inflytande, så måste de också motivera inför väljarna om de tycker att det är moraliskt riktigt.

Birgitta Sacrédeus sade i måndagens tidning att hon inte frivilligt tänker lämna ordförandeplatsen i socialnämnden. I samma tidning sade Berndt Martinsson att i så fall får kommunfullmäktige, som tillsatt honom, också avsätta honom.

Ulla Rombo, ordförande i kulturnämnden, kunde vi inte nå under söndagen, men igår svarade hon på frågan:

- Jag tänker inte bita mig fast till varje pris. Det håller inte i det långa loppet. Så erfarna politiker är vi att vi förstår att ordförandeskap bygger på det parlamentariska underlaget. Jag erkänner dock att jag gärna jobbat kvar i två år till som ordförande. Det hade varit roligt.

BERIT OLARS

Mer läsning

Annons