Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ordföranden lämnar styrelsen i slalomklubben

Annons

När valberedningen inte kunde hitta en ny ordförande ombads Anders Rosén, före detta ordförande i klubben att återigen ta på sig uppdraget under ett verksamhetsår.

- Det var ett akut läge och jag accepterade att ta på mig ordförandeskapet till vidare, även om jag kände att jag gjort mitt som ordförande för några år sedan.

- Jag upplever att mitt och styrelsens arbete ständigt varit ifrågasatt. Vår uppgift är att se helheten och att ta till vara allas intressen, säger Anders Rosén, som valde att hoppa av sitt ordförandeuppdrag för att därmed lugna ned stämningen i föreningen.

- Som medlem i en ideell förening har man all rätt att vara kritisk till styrelsen och då finns två val. Det första är att vänta till nästa årsmöte och då välja en ny styrelse, det andra är att gå hårt fram och ständigt rikta hård kritik till den sittande styrelsen. Då får klubben räkna med avhopp från styrelsen. Ansvaret faller tungt på de högljudda kritikerna.

- Det är lätt att vara kritisk om man står bredvid och inte själv tar ansvar, säger Anders Rosén.

Vice ordförande Leif Karlsson beklagar att både en styrelseledamot och ordförande för föreningen lämnat sina uppdrag.

- Jag har förståelse för deras agerande. I Rättviks slalomklubb råder ett hårt tonläge, en hård attityd som inte passar i en ideell förening som ska drivas under kamratliga former och allt för barnen och ungdomarnas bästa.

- Vi har styrelsemöte nästa vecka och då får vi ta ställning till hur vi går vidare. Under alla omständigheter måste nästa årsmöte bli ett "vägvalsårsmöte", där föreningen måste bestämma vilken målsättning och inriktning klubben ska ha i framtiden, säger Leif Karlsson.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons