Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ordentliga svar, tack

Annons

Svar till Elsa Lundmark,

den 8 november.

Äntligen, ett svar från t.f landstingsdirektören angående de tre frågor jag ställde om stafettläkarna, urologen vid Ludvika lasarett och orsaken till att en överläkare vid god vigör uppburit full lön under 2004 utan att tjänstgöra.

Landstingsrådet Hagberg lät sommaren 2004 förstå att man kommit till vägs ände när det gäller att anställa stafettläkare. Jag fick uppfattningen att den verksamheten skulle upphöra. Redovisad budget gav dock besked om att cirka 40 miljoner kronor avsatts för stafettläkare. Är det kartan eller terrängen som gäller?

Min andra undran gällde urologen i Ludvika. Doktor Helgesen har inte fått anställningsfrågan ordnad trots att ärendet hanterats sedan hösten 2003. Min fråga besvaras med att doktor Helgesen inte tillhör Landstinget Dalarna.

I en nyhetsartikel i Nya Ludvika Tidning för någon vecka sedan informerar doktor Helgesen att han nu återgår på heltid till Örebro Landsting. Detta till stor förtvivlan för många urologpatienter i Västerbergslagen.

Tredje frågan: Varför tillåts en fullt frisk överläkare med hög kompetens och ej uppnådd pensionsålder uppbära överläkarlön utan att ens vistas på arbetsplatsen? Detta trots välkänd läkarbrist i länet.

Svaret var ett gediget "God Dag Yxskaft".

Därför, ännu en begäran om rediga svar.

BO LINDEBERT

Mer läsning

Annons