Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oppositionen vill stoppa nybygge

Annons

I tisdags röstade kommunstyrelsens utvecklingsutskott (KSU) för att allmänheten ska få ta ställning till detaljplaneprogrammet.

Oppositionen vill att trafikfrågan löses innan kommunen går vidare med samråd och diskussioner med företaget som vill bygga tolv villor på platsen.

- Vi vill inte att det ska byggas ända fram vid stranden som är huvudalternativet. När vi löst trafikfrågan kan vi se vilka utrymmen som finns för exploatering och skicka ut det på samråd, säger Rosén.

Opposionen är rädd att natursköna områden försvinner längs Runn om det byggs hus nära stranden. Mikael Rosén har inte något emot att det byggs hus mellan Strandvägen och järnvägen men där tror han att det för dyrt att bygga eftersom det är sankmark.

- Vi vill bevara den vackra sträckan nära Slussen och framåt Roxnäs. Det är en av få platser där allmänheten kan se Runn från den sidan staden, säger oppositionsrådet Mikael Rosén.

Majoriteten tycker att oppositionen agerar märkligt.

"Moderaternas rädsla för att pröva nya idéer gör att man tackar nej till privata initiativ", skriver (s), (mp) och (c) i ett gemensamt utspel.

Stämmer det att ni är så rädda för nya idéer att ni tackar nej till privata initiativ, Mikael Rosén?

-Det är helt fel. Det finns redan privat verksamhet vid Slussen, Hälsinggårdsbryggan och Roxnäs udde, vilket vi tycker är bra. Rekreationen är viktig i området, likaså historien. Det är ett av få ställen där man kan se sjön från land och se ett naturligt strandområde från sjön. Det finns andra ställen att bygga hus på än vid stranden, säger Mikael Rosén.

Kommunalrådet Dan Westerberg säger att han inte vill se husbyggen direkt vid stranden utan mellan Strandvägen och järnvägen.

Är det inte viktigt att bevara ett av få gröna områden vid stranden?

-Direkt vid stranden går vi inte med på. Tallarna ska bevaras. På andra sidan vägen är det mest sumpmark. Det kan bli jättefint med hus där, säger Dan Westerberg.

KENNETH WESTERLUND

Mer läsning

Annons