Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oppositionen ökar i Storbritannien

Annons

Konservativa partiet har ökat ledningen över Labour-partiet med en procentenhet sedan förra månaden, enligt en ny opinionsmätning.

Undersökningen publiceras i Sunday Times och visar att de konservativa med den unga och karismatiske partiledaren David Cameron har 38 procents väljarstöd, jämfört med 32 procent för Labour.

Uppgången kommer innan Cameron ska tala vid partiets vårkonferens.

Mätningen visar också att skillnaden mellan partierna skulle bli än större om finansminister Gordon Brown som väntat efterträder premiärminister Tony Blair på partiledarposten. Då skulle 41 procent rösta på Cameron mot 31 procent för Brown.

Mer än hälften av de tillfrågade tror att Brown skulle göra dåligt ifrån sig som premiärminister, och 41 procent befarar att samma sak beträffande Cameron. 31 procent anser dock att Brown skulle bli en bra premiärminister och motsvarande siffra för Cameron är 37 procent.

Nästan två tredjedelar höll med om påståendet att "Brown smyghöjt skatterna och jag litar inte riktigt på honom". Nästan lika många anser att regeringens satsningar på den offentliga sektorn varit bortkastade pengar.

TT

Mer läsning

Annons