Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öppnar Siljansgården

Annons

Han menar att hon i och med sin överklagan har rätt att starta verksamheten trots att räddningsnämnden belagt gästgiveriet med nyttjandeförbud.

- Under överklagningstiden bedöms ärendet som vilande, säger Ejeros.

Signe Alm tycker att hon efter alla påtryckningar nu sett till att brandskyddet är helt i sin ordning. Endast några smärre detaljer kvarstår innan det kan vara dags för räddningsnämndens slutbesiktning. Att ha verksamheten vilande på det här viset kostar henne stora summor pengar i uteblivna inkomster.

Signe Alm är beredd att öppna hotellverksamheten till påsk, om än som en mjukstart. Hon menar att Krister Ejeros är alltför petig och krävande när det gäller brandskyddet.

- Man sätter inte krockkuddar på en gammal bil.

Brandskydd med betyg godkänt räcker väl, menar hon. Betyget väl godkänt och mycket väl godkänt ska inte behövas.

- Jag har vad det gäller Siljansgården varit generös för att komma fram till en skälig brandskyddsnivå, påpekar Ejeros. Vi har följt absoluta minimikrav.

Signe Alm står fast vid att hon fått göra betydligt mer i brandskyddsväg än vad lagen kräver. Hon har talat med initierade personer som menar att brandskyddet är överarbetat.

- Jag har aldrig satt mig emot personsäkerheten, säger hon. Brandskyddet i dag är långt över godkännandegränsen.

Vad det gäller vitesbeloppet 100 000 kronor, som Signe Alm ska betala för uteblivet brandskydd, har hon sina funderingar.

- Priset är för högt och skadligt. Jag ska söka nåd hos räddningsverk och kronofogde. Det kan mycket väl gå vägen.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons