Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öppnar ny butik

Annons

De lämnade ett lyckat livsverk och öppnar ett nytt.

Birgitta Daun och Titti Säfström, som under tre år drev Gjuthusets Inredning & Café på gruvområdet, öppnar Gruvgatan 13.

Efter månader, långa dagar och sena nätter, med flyttlass, inredning, design, måleri, sömnad står nya butiken klar.

Birgitta och Titti, som efter tre lyckosamma år lämnade den gruvliga miljön har flyttat till kanten av Elsborg. Med Gruvgatan 13 inleder de sin nya era.

- Spännande tider. Nära centrum, mitt i bruset. Vi trivs redan, säger Birgitta och Titti som i skön design, med möbler i lantlig stil, inredning, färg och form redan lagt grunden till sin smakfulla butik.

- Snart klart! Titti slipar in i det sista.

Birgitta hastar mellan olika butiksrum. Bord, hyllor, stolar, väggarnas konst, textilier och bruksföremål syns redan på plats.

- Oh nej, sängen ska bäddas med gammeldags skira lakan och...skåpet och...

- Egentligen syns ingen ände med allt. Men det är nog så vi vill ha det. Fast vi ibland stönar och undrar vad vi gett oss in i.

Birgitta och Titti är samspelta i alla avseenden. De har ungefär samma smak, tycker och tänker lika när de besöker mässor och auktioner för sina inköp.

Lantlig stil och design har hela tiden genomsyrat deras koncept. Birgitta och Tittis gamla möbler är varsamt renoverade med skön känsla av liv. De blandar nytt och gammalt i smakfull harmoni.

Två kräsna esteter syns ganska nöjda med Gruvgatan 13.

BIRGITTA KNIFSTRÖM NORDÉN

Mer läsning

Annons