Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öppet torg för framtidskontakter

Annons

- Vi ska möta framtiden tillsammans och då vi samlar flera funktioner inom samma lokaler i gamla kommunalhuset så kan vi skapa en mötesplats där det varje vardag ska gå att få kontakt via någon av de inblandade aktörerna, säger Ingemar Kyhlberg som är näringslivschef vid Malungs resurs- och framtidscenter.

Arbetsförmedlingen har funnits på plats sedan tidigare med service åt arbetssökande. Senare har Lärcenter, vuxenutbildningen och Försäkringskassan tillkommit. Och nu är det dags för kommunala Malungs resurs- och Framtidscenter att öppna sin Sälenfilial i samma lokaler.

-Vi drar igång projektet Marknadsplats Sälen, som bland annat syftar till att hitta vägar för turistnäringen och industrin att dra nytta av varandra och att hjälpas åt med marknadsföring för en positiv utveckling av vår bygd, säger projektledaren Svante Ädling.

Genom att de olika aktörerna turas om att bemanna sina kontor så är det meningen att mötesplatsen i Sälen ska kunna vara öppen fem dagar i veckan.

Sedan Sommarhögskolan i Sälen kommit in i kommunalhuset så har det redan blivit en mötesplats med en kreativ miljö.

Sommarhögskolan i Sälen har för övrigt varit en succé och till nästa sommar räknar rektor Karin Ek-Lissbol med att kursutbudet fördubblas.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons