Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öppet möte om sjukvården

Annons

-Grängesbergs s-förening arrangerar men vi från Ludvika arbetarekommun hakar på.

- Inbjudna till mötet i Cassels är medlemmar i de socialdemokratiska föreningarna och allmänheten, säger Gunilla Nygren, ordförande i arbetarekommunen.

I slutet av denna månad lägger tjänstemän vid landstinget i Falun fram ett förslag om hur 320 miljoner kronor ska sparas fram till 2006.

I början av maj behandlas förslaget av politikerna i landstingets planeringsutskott och därefter bör politiker i landstingsledningen och lokala landstingspolitiker kunna informera medlemmar och allmänhet i Ludvika kommun, resonerar arbetarekommunen.

-Vi kommer att bjuda in Carin Runeson (mångårig landstingspolitiker från Smedjebacken) och våra landstingspolitiker här i kommunen och, eventuellt, även Alf Johansson eller Ingalill Persson (landstingsråd i Falun).

Efter mötet i Cassels kommer sjukvårdsfrågan att diskuteras i de lokala s-föreningarna. Den 26 maj har representantskapet, som är socialdemokraternas högsta beslutande organ i varje kommun, sammanträde.

Representantskapet ska då lägga fast en linje och detta förslag får de lokala landstingspolitikerna i uppdrag att argumentera för när landstingsfullmäktige den 14-15 juni tar det definitiva beslutet om besparingarna.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons