Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öppet hus i Jussis "universum"

Annons

Det är det amerikanska Björling-sällskapet som kallat Jussi Björlingmuseet "universums centrum". Museets 10-årsjubileum har redan uppmärksammats i samband med den internationella Björlingkongressen tidigare i höst.

Till öppet hus på lördag inbjuds nu Borlängeborna att delta i firandet.

Filmer om och med Jussi Björling visas, och besökarna bjuds även på kaffe.

Jussi Björlingmuseet i Lilje-qvistska parken invigdes den 22 oktober 1994, i samband med den internationella tenortävlingen i Kupolen.

Museet i Borlänge, med sin mångsidiga verksamhet, är en välkänd institution för många av världstenorens beundrare världen över.

Ledningen för Jussi Björling-museet konstaterar att samlingarna ständigt utökats under de tio åren. Kontaktnätet världen över har också vuxit.

Då det gäller filmprogrammet på lördag inleds detta med "Jussi Björling saga" från 1977, en dokumentär om Jussi Björling, producerad av Svensk Television.

Besökarna på lördag får vidare bekanta sig med "The Original Three Tenors", en engelsk film om de tre största; det vill säga Enrico Caruso, Beniamino Gigli och Jussi Björling.

"Fram för framgång", den enda film där Jussi själv spelade en huvudroll, avslutar så programmet. Filmen gjordes 1937, strax innan Jussi inledde sin ameri- kanska karriär.

För de Borlängebor och andra som ännu inte sett Jussi Björlingmuseet får öppet hus på lördag anses vara ett fint tillfälle.

Mer läsning

Annons