Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öppet hus hos växande Unga örnar

Annons

Henrik Jensen bor i Rättvik och var med och startade Rättviksavdelningen. Han är distriktsombudsman för Unga örnar i Dalarna och anställd av Borlängedistriktet.

Sedan den 1 juli år 2005 har han varit med och startat verksamhet på elva nya orter runtom i länet.

- Det är rätt barnkull att börja med nu, deras föräldrar har varit med i Unga örnar tidigare och vill nu att deras egna barn ska vara med, berättar Henrik Jensen.

- Igår kom det 35 besökare under hela dagen. Det var även nya besökare som kom och även barnfamiljer med mindre barn, de har även kommit tillbaka idag, berättar han.

Populäraste aktiviteterna är biljard och att tillverka tvålar.

- Biljard och att göra små tvålar i olika mönster har varit populärast. I tvålarna har de haft i doft och färg.

Under veckan blir det också en del aktiviteter utomhus med pulka, grillning och bowling.

Den här veckan är det öppet hos Unga örnar från måndag till fredag under olika tider. Verksamheten har i dag ingen partipolitisk anknytning, men ett rättesnöre är FN:s konvention om barnets rättigheter.

-I styrelsen är 80 procent av personerna under 13 år, berättar Jensen som poängterar att det är viktigt att barnen får vara med och bestämma över verksamheten.

Under de övriga veckorna är det också örngympa i Söderås skola där ett 20-tal barn deltar, på onsdagar är det cirkusskola för en fortsättningsgrupp där ett 20-tal barn deltar. Barnen kommer att uppträda under tisdagskul i sommar och under marknaden i maj. På torsdagarna är det showdans och den gruppen på sex barn kommer även att uppträda under tisdagskul och på marknaden.

I Furudal finns en egen avdelning av Unga örnar som bedriver egen verksamhet. Henrik Jensen hoppas även kunna få igång en verksamhet i Vikarbyn till hösten - det är dock beroende på om det finns ledare och lokal att tillgå.

Fotnot: Läs mer om föreningen på www.rattvik.ungaornar.se.

GÖRAN PERSSON

Mer läsning

Annons