Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öppet hus för nya kunskaper

Annons

- Vi har under dagen haft många som besökt oss som planerar att börja studera till hösten, säger Susanne Salomonsson, ansvarig vid Lärcentrum i Smedjebacken.

Lärcentrum i Smedjebacken ingår i VBU (Västerbergslagens utbildningscentrum) som en del i vuxenutbildningen.

Genom att finnas i Smedjebacken kan Lärcentrum erbjuda olika utbildningar lokalt.

Mycket handlar om olika former av distansutbildningar, både på gymnasie- och högskolenivå.

- Vi kan också erbjuda grupper av studerande att vara här och läsa exempelvis en utbildning till undersköterska och de som är lärare åker hit i stället för att de studerande ska åka exempelvis till Falun, berättar Susanne Salomonsson.

Lärcentrum har även en del uppdragsutbildning åt arbetsförmedlingen. Det handlar bland annat om olika utbildningar för dem som går på det som kallas aktivitetsgaranti.

Under våren är i runda tal 90 personer inskrivna vid Lärcentrum i olika former av utbildning.

Under denna vecka är det en landsomfattande kunskapsvecka med målsättningen att locka fler vuxna att börja studera. De åtta anställda vid Lärcentrum hade under öppet husdagen fullt upp med att berätta om verksamheten. Detta samtidigt som det pågick en uppsökande verksamhet, allt för att väcka intresset för studier.

Lite för att locka folk till öppet husdagen delade de ut biljetter till en föreställning på måndagskvällen med Lennie Norman i Folkets hus.

- Visst märktes det att många kom bara för att få biljetter, men de flesta kom trots allt för att se vad vi kan erbjuda när det handlar om studier, konstaterar Susanne Salomonsson.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons