Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öppen debatt om barnomsorgen

Annons

u På onsdag får de småbarnsföräldrar som oroar sig för stora barngrupper på dagis, chansen att debattera frågan med ansvariga politiker.

Gia Blix är en av de föräldrar som tycker att situationen i förskolan blivit ohållbar.

Hon anser att förhållandena blivit sämre bland annat genom att barngrupperna blivit större och att personalen har fått fler arbetsuppgifter som stjäl tid från arbetet med barnen.

Dessutom gör de nya reglerna med gratis förskola för 4 - 5-åringar, maxtaxa, och rätt för arbetslösa och föräldralediga att ha barnen på dagis, att trycket ökar.

För att visa att problemen verkligen finns och för att få politikerna att agera bjöd Gia och tre andra förldrarepresentanter in till debatten.

Och på onsdag finns nio ledamöter från social- och utbildningsnämnden, och förvaltningschefen Peter Svantesson på plats för att möta föräldrarnas frågor.

Frågor som Gia och de andra föräldrarna vill ha svar på är bland annat om personalen och lokalerna klarar av att ta hand om alla barn. Och framför allt: hur mår barnen själva?

Mötet är öppet för alla och föräldrarepresentanterna hoppas att diskussionen ska ge resultat, och på att få svar innan valet.

Mer läsning

Annons