Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Opartisk ordförande, tack!

Annons

Kommunfullmäktiges möte den 30 september sköttes på ett mindre lyckat sätt av ordförande Leif Pettersson (s).

Vill påpeka att om fullmäktiges ordförande vill ge sig in i debatten, så ska enligt praxis ordförandeklubban tillfälligt lämnas över till vice ordförande.

Min interpellation, det vill säga min skriftliga fråga om vilket ansvar som tas av fullmäktigepartierna för Ludvika lasaretts framtid, väckte tydligen heta känslor.

Det var inte jag som visade brist på respekt för fullmäktige, utan ordförande som visade brist på respekt för fullmäktigeledamoten Lilly Granberg. På grund av allvarlig sjukdom orkade jag inte gå upp gång på gång i talarstolen utan sa därför min sista replik sittande.

Beträffande tidningarnas reportage av vårt parti Folkkampanjen för sjukvården, varken kan eller vill jag styra över när eller hur tidningarna sätter in bilder av mig.

Det råder tack och lov yttrandefrihet i Sverige, en frihet vi ska vara rädda om.

Får hoppas att pressen tar in fler bilder av fullmäktiges ordförande Leif Pettersson (s), så att han i fortsättningen inte behöver känna sig missgynnad i "bildjakten".

När den som skall vara fullmäktiges högsta företrädare sänker sig till att i princip anklaga mig för att vara linslus, har det gått för långt.

Respektera mina väljares röster! Inför observatörsskap för fullmäktigeledamöterna i kommunens nämnder och styrelser!

LILLY GRANBERG

Mer läsning

Annons