Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Önskar att jag har fel

Annons

Svar till Åsa Nilser,

den 26 oktober.

Jag försvarar inte öststatskommunismen. Anledningen till att jag håller på som jag gör är att jag har stött på mycket fakta, som ignoreras i media, som visar att mänskligheten snabbt men säkert går mot katastrof om vi inte skärper till oss kvickt och ordentligt. Av minst två orsaker:

Dels kan inte jorden av ekologiska skäl härbärgera fler än en halv miljard människor som förbrukar naturresurser och skitar ned i den omfattning som den dryga miljarden i västvärlden gör redan nu.

Om femtio år är det nio miljarder människor på jorden.

Dels det system som över tid och rum är helt outstanding när det gäller förtryck, mänskligt lidande och död; kolonialism, imperialism och kapitalism i skön förening. Detta system skapar stora globala ekonomiska, politiska och sociala spänningar att en våldsam urladdning tycks oundviklig.

Det finns inget jag högre önskar än att jag har fel. Men världsordningens försvarare bemöter mig aldrig i sak, bara med slitna floskler eller personliga påhopp.

Det jag hoppas är att få tänkande människor att se det absurda i att de som ivrigast driver den McCarhtyanska häxjakten på vänsterpartiet gör precis samma misstag nu som svenska kommunister gjorde för femtio år sedan; att låta sin verklighetsuppfattning styras av stormaktspropaganda. Anklagelserna borde vändas tillbaka mot inkvisitorerna själva.

BO STAAF

Mer läsning

Annons