Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Onoff lägger ned i Ludvika

Annons

- Vi har öppet i en vecka till och sedan är det slut, konstaterar butikschefen Per Herbertsson. Allt har gått väldigt fort och förra torsdagen blev vi i personalen varslade och uppsagda.

- På fredag låser vi dörrarna för gott.

Totalt försvinner fem tjänster och det är ännu oklart hur många av dessa som kommer att erbjudas anställning på andra orter där företaget har butiker.

- De fackliga förhandlingarna är ännu inte avslutade så vi vet inte hur det blir med den saken, omtalar Herbertsson.

Huvudorsaken till att butiken i Ludvika läggs ned efter endast 4,5 år är ekonomiska.

- Det är väl helheten som gjort att styrelsen fattat detta beslut. När det gäller detaljerna hänvisar jag till vårt huvudkontor i Stockholm, tillägger Herbertsson försiktigt.

NLT sökte presschefen Roland Olsson under gårdagen utan att lyckas få kontakt med honom.

Under torsdagen gick ryktet om Onoffs nedläggning och den redan påbörjade utförsäljningen. Många passade på att fynda till halverade priser.

- Men det är endast utgående modeller samt varor som finns framme i butiken som vi satt ned kraftigt, påpekar butikschef Herbertsson.

Flera av kunderna beklagade djupt att Onoff nu försvinner. Inte minst ur konkurrentsynpunkt.

ICA och intilliggande Matmagasinet är ägare till lokalerna. Mycket tyder också på att det blir MM som i fortsättningen kommer att disponera de nu lämnade ytorna.

MM-chefen Conny Melander gick inte att nå för en kommentar men det torde inte vara någon vild gissning att han nu är glad över att få större ytor för sin verksamhet.

Melander har under flera år försökt att få ICA att bygga ut ytorna utan att något har inträffat. Nu kan det första steget vara klart att tas i den tilltänkta utbyggnaden.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons