Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Onödigt och oseriöst

Annons

Idrottsgalan är ett tv-program som har höga tittarsiffror. Det är en av årets höjdpunkter för alla idrottsintresserade. Det är spännande, det är festligt med alla uppklädda människor och det är en fin miljö.

Jag är själv sportintresserad och ställer gärna upp på åsikten att sport är en viktig del av vår kultur. Varje år och inte minst i år blir jag dock bedrövad av de burleska och smaklösa bidragen i galan. Enligt min mening hör inte svordomar och "drängspråk" hemma i detta sammanhang. Jag frågar mig verkligen vad syftet är med dessa inslag och hur den tänker som är ansvarig för programmet.

Jag frågar mig också hur aktörerna själva upplever uppdraget. Kan det vara roligt att leverera denna smörja i ett program som ses av flera miljoner tittare? Idrottsgalan är en högtidsstund och ett minne för livet inte bara för pristagarna och deras familjer utan för hela IdrottsSverige. Varför ska helhetsintrycket av en galakväll som denna försämras på grund minst sagt oseriösa och dessutom helt onödiga inslag?

INGEMAR STRÖM

Mer läsning

Annons