Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Onödigt med blåljus

Annons

På valborgmässoaftonen blev min mor sjuk, med de klassiska bröstsmärtorna och ont i armarna och då hon haft hjärtinfarkt en vecka tidigare blev det ambulans till akuten på Mora lasarett.

Väl framme hamnade vi i ett undersökningsrum, där vi sedan fick vänta i hela sju timmar utan att någon visade något intresse. Vid förfrågan sade en sköterska att doktorn också hade jour på intensivvårdsavdelningen, där han var upptagen med en annan svårt sjuk patient. Frågan är om man inte borde ha en bakjour en sådan gång.

På morgonen den 1 maj orkade inte min mor ligga på den hårda ambulansmadrassen längre och då smärtorna avtagit något for vi hem i oförrättat ärende.

På kvällen återkom smärtorna igen och återigen blev det ambulans till samma ställe, denna gång fick hon hjälp omedelbart, troligtvis för att jag ringt innan och hotat med journalister. Det visade sig att mor fått ännu en hjärtinfarkt.

Vi har i vinter varit på akuten många, många gånger, och väntetiden är alltid fyra timmar eller mer. Detta kan inte vara acceptabelt. Inbesparingarna måste nu ha nått botten. Till sist, ett råd till ambulanspersonalen! Slå av blåljus och siren, det är ändå ingen brådska!

EN FRUSTRERAD DOTTER

Mer läsning

Annons