Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omtalad författare inleder frukostarna

Annons

Ingen mindre än Sveriges bästa författare inleder bibliotekets sommarfrukostar. Det är åtminstone bibliotekschefen Helene Lis åsikt.

På måndag drar de i gång igen, efter mycket klurande, förberedande och arbetande. Men om man får tro de inblandade är det mödan värt.

Den omdebatterade författaren Björn Ranelid kommer då på besök. Han har röstats fram till den författare som är mest nyskapande i språket av alla, men också figurerat i medierna efter Expressen-krönikören Linda Skugges recension av hans bok och de efterföljande diskussionerna.

- Han är Sveriges bäste författare, hävdar bibliotekschefen Helene Lis.

Enligt författarens egen hemsida är han den mest efterfrågade föredragshållaren i landet. På Liseberg talade han en gång inför 50 000 personer.

På biblioteket lär det inte bli så många, men redan nu är 30-talet biljetter sålda. Den som vill delta bör alltså vara ute i god tid; allra senast dagen innan.

Det nionde och sista programmet hålls den 1 juli, på Ludvikafestens fredag. Det gästas av musikern Brolle Jr från Boden, en ung man med Elvis-liknande röst som gjort sig ett namn både på topplistor och i tv. Till den frukosten är redan 60 biljetter sålda.

ANDREAS EMANUELSSON

Mer läsning

Annons