Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omstart för trappfabriken

Annons

- Vi behöver ett år för att konsolidera oss och om det går bra utesluter jag inte nyanställningar, säger Lennart Grånäs som räknar med att företaget ska gå med vinst i år. Företaget gick i konkurs den tolfte december förra året och fram till den första maj i år har företaget drivits vidare av konkursförvaltaren. Den första maj var rekonstruktionen av företaget klar och ledningen togs över av vd:n Lennart Grånäs. En jobbig tid för de anställda är därmed över.

Grånäs har en lång karriär bakom sig inom näringslivet, med en rad ledande befattningar.

- Jag är intresserad av företagande och ser möjligheter att utveckla det här företaget, konstaterar han.

Sju heltidsanställda arbetar idag på företaget, innan konkursen var det tolv anställda. Driftsansvarige Christopher Bergknecht ser optimistiskt på framtiden:

- Vi har fått en positiv respons på att vi är igång igen, säger han och det märks att arbetsglädjen är tillbaka.

Konkursen orsakades av tekniska problem på den nya

CSN-styrd fräsen som man köpte in förra året. Därmed kunde man inte utnyttja kapaciteten till fullo och det blev dyrbart då det var en investering på 2,3 miljoner kronor. Problemen är nu lösta och maskinen kan köras för full fart.

- Målsättningen är att bygga upp en modern trappfabrik med bra kvalitet till bra priser, säger Bergknecht och framhåller den duktiga personal som företaget har.

GÖRAN PERSSON

Mer läsning

Annons