Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omprövar inte beslut om skolmat

Annons

Det finns inte anledning till att ompröva barn- och utbildningsnämndens beslut som gäller skolmaten i Säter.

Det svaret föreslår kommunstyrelsen att ge på en motion från Eva Kungsmark (s), som gäller skolmaten i Säter.

I motionen framförde Kungsmark bland annat att redan innan bokslutet för kosten 2002 blev känt beslöt barn- och utbildningsnämnden om försämringar av skolmatsedelns utbud.

"Varje dag ser jag nu resultatet av detta, allt fler barn- och ungdomar äter för lite för att klara undervisningen".

Kungsmark föreslog utvärdering av konsekvenserna av prutningen på skolmaten, samt att därefter ta upp frågan om att ompröva prutningsbeslutet.

Det gjordes prutningar på kosten som bland annat innebär att råvarukostnaden i dag ligger mellan fem och sex kronor per portion. Dyr mat som pizza, tacos, pannkaka, hamburgare och panerad fisk förkommer numera sällan på matsedeln.

Enkäter gjordes för 2002 och 2004 efter besparingen bland eleverna.

En uppgift i enkäten var att gradera påståendet "jag är nöjd med måltiderna". 2002 svarade 21 procent att det stämmer alltid, medan 17 procent svarade detta 2004. För stämmer ofta var resultatet 38 procent vid båda mätningarna och för stämmer sällan 32 procent 2002 och 31 procent 2004.

Kommunstyrelsen föreslår att motionen är bifallen när det gäller förslaget om utvärdering, samt att avslå förslaget om omprövning av beslutet från 2002 om prutning på skolmaten.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons