Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omoraliskt och fel

Annons

Svar till Bob Hansson:

Jag betalar skatt i detta samhälle och då finns det ingen anledning till varför inte jag som alla andra skulle ta del av det allmänfinansierade som finns i detta samhälle. Om jag skulle sluta ta del av allt, som du säger, så måste du i rättvisans namn mena att jag ska sluta betala skatt.

Det finns ingen som helst logik i ditt resonemang. Att som du räkna upp allt allmänfinansierat är inget argument utan bara utfyllnad i tidningen. Med samma logiska urverksprecision måste jag i så fall kunna säga åt dig att hålla dig borta från alla nöjen som inte är skattesubventionerade. Du hör antagligen själv hur dumt detta låter.

Att du inte har alla korten på bordet blir väldigt tydligt när du säger att Borlänge Tidning är statsunderstödd, trots att den inte är det.

Du verkar leva i något slags vakuum där staten är allas pacemaker, men detta är fel. Ett nöjesarrangemang behöver inte försvinna för att skattesubventioneringen försvinner.

Har du någon gång reflekterat över hur exempelvis Borlänge Tidning eller kommersiella tv-kanaler kan existera? Jo, om tillräckligt många efterfrågar något så kommer det att existera utan pacemaker.

Men om lättaste vägen att få pengar är via kommunens kassa så är det klart att man går den vägen. Varför anstränga sig mer än nödvändigt? Ditt resonemang går ut på att någon annan hela tiden ska betala. Det är omoraliskt och fel.

Om du lever efter principen att någon annan alltid ska betala så konsumerar du mer än du producerar och bör ta dig en funderare på vad som skulle hända om alla i samhället gjorde detta.

Carl-Oskar Bohlin, MUF

Mer läsning

Annons