Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ömkligt IK Brage!

Annons

Efter att läst en helsida om IKB i veckans BT, där ledare och spelare beklagar sig över otur, orutin, brist på pengar med mera så måste man säga och hålla med tidigare signaturen Per om att det är ett ömkligt IKB som numera regerar (?) i stan!

Efter att ha följt IKB:s hemmamatcher och snabbt kunnat konstatera, som de flesta övriga som varit där, att dagens IKB består av ett bra försvar med två suveräna mittbackar som toppar.

Man har ett knattemittfält (är det någon över 1,65?) som inte vinner en närkamp och som inte kan fördela några bollar framåt, detta toppat med ett totalt impotent anfall. Möjligtvis finns det en forward som håller division II-klass.

Facit av detta blir då dagens poängskörd, det behöver man inte vara utbildad fotbollstränare för att fatta.

När man läser citat från en så kunnig fotbollsprofil (och numera styrelseledamot) som Thomas Nilsson om att truppen är ung, talangfull och orutinerad, men kommer så småningom att bli bra och att det inte finns några pengar att förstärka laget för, så blir man mörkrädd.

För det första så fanns på plan mot Västerås fyra-fem man som har rutin från superettan plus ett antal spelare över 25 år, om jag inte är helt felunderrättad.

Vadå orutin?

Men av rutinen såg man inte ett dyft. Ingen vilja, inget kunnande och framför allt ingen stolthet för klubben.

Att spara sig ur en kris är inte alltid rätt metod. Se nu till att snabbt förstärka laget med en bra forward och en riktig mittfältare, annars så är det division III-fotboll mot Forssa och Korsnäs nästa år för Dalarnas stolthet.

Medan Faluns stoltheter spelar i nya division I. Och hur många talanger vill då gå till IKB, och varför?

Sitt nu inte som vanligt handlingsförlamade i IKB:s styrelse utan gör något.

Vi var 400 stycken på förra hemmamatchen, snart är det tio stycken, vill säga enbart styrelsen, på matcherna, till skillnad mot 8 00010 000 för tio år sedan.

Vakna innan det är för sent!

OVE N

Mer läsning

Annons