Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omhäktades på nytt

Annons

Det var tredje gången 32-åringen blev häktad sedan polisen grep honom i Avesta den 3 maj.

Enligt uppgift kunde mannen gripas utan dramatik. Han förklarade redan i ett tidigt skede att han var oskyldig och att polisen gripit fel person.

Det är en inställning hans advokat Per-Ingvar Ekblad meddelat tingsrätten under de tre häktningsförhandlingar som hittills hållits i Falun.

I går kom 32-åringen från häktet med två kriminalvårdare som vakter. Två kriminalpoliser från Avesta var på plats för att biträda vice chefsåklagare Olle Sohlberg under häktningsförhandlingen som hölls bakom stängda dörrar.

De två tidigare förhandlingarna, den 6 och den 20 maj, höll på ganska länge. Då var det mycket bevisning som åklagaren lade fram till tingsrätten.

I går räckte det med en kort förhandling där åklagaren förklarade att utredningen mot 32-åringen går framåt och att analysen av insända prover ännu inte blivit klara hos SKL.

Falu tingsrätt ansåg att skälen till att låta 32-åringen sitta kvar i häkte fortfarande är hållbara medan förundersökningen pågår.

Men advokat Per-Ingvar Ekblad som försvarar den misstänkte 32-åringen från Avesta sade till tingsrätten att hans klient motsätter sig fortsatt häktning.

Tingsrätten beslutade att åklagaren får ytterligare 14 dagar på sig, till den 17 juni klockan 11.00, för att komma med åtal mot mannen.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons