Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omhäktad för grov förskingring

Annons

Den man som sitter häktad i Mora på sannolika skäl misstänkt för grov förskingring, grov trolöshet mot huvudman, grovt smugglingsbrott och vapenbrott omhäktades för andra gången på torsdagen.

Enligt torsdagens beslut vid tingsrätten i Mora ska åtal väckas senast den 19 maj.

Mannen har arbetat på den internationella marknaden för företaget i Norra Dalarna. Han misstänks ha sålt varor för nära fem miljoner kronor till kunder som inte existerat. Varorna har levererats till utlandet men någon betalning har ej kommit eftersom företagen inte existerat. Vart produkterna tagit vägen och om de i sålts vidare är något av det som utreds nu.

För att säkra pengarna har den misstänktes fastighet och andra ägodelar belagts med kvarstad till en summa av 4,7 miljoner kronor.

En mystisk

bilfärd ut i ån

u Vid Zornmuseet finns det absoluta sista motlutet i Vasaloppet. En lätt rundning från Hemulåns kanal upp till Zornsmuseets parkeringsplats. Sluttningen har dock blivit en oförklarlig parkeringsfälla.

På kort tid har två parkerade bilar rullat nedför slänten och ned i kanalen. Senaste tillfället var på torsdag morgon.

En kvinna parkerade sin bil på den till synes plana parkeringen cirka 20 meter från sluttningen.

Medan hon var borta såg några städarbetare hur en bil kom backande emot dem. De trodde först att någon skulle backa till dem och fråga om något.

Men bilen for förbi, nedför slänten och ut i kanalen.

För tidningen visade kvinnan hur hon parkerat bilen 20 meter bort. Hon drog sig minnes att hon lagt in växel och handbroms.

HANS OLANDER

Mer läsning

Annons