Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omfattande stöldräd under en natt i Vansbro

Annons

Brotten har en något märklig geografisk spridning och ännu märkligare är hur tjuvarna av allt att döma bytt fortskaffningsmedel vid ett flertal tillfällen under natten.

I det här fallet tycks tjuvarna ha valt att cykla. Tre cyklar har anmälts som stulna men samtliga har senare påträffats på de platser där nästa cykel sedan har stulits. Den första cykeln försvann från en villatomt på övre Skolgatan men påträffades senare vid Myrgatan i Lappstan.

Istället har en ny cykel stulits vid Södra Allégatan, alldeles i närheten av den plats där cykeln lämnades. Denna cykel påträffades inne på en gård vid ett flerfamiljshus utmed Järnvägsgatan. Där har ett låst cykelförråd brutits upp och nästa cykel stulits.

Trots att flera cyklar fanns i förrådet valde tjuvarna att stjäla en damcykel med påmonterad barnsits, vilken de tagit sig tid att montera bort innan färden gick vidare.

Inne på den gården stal tjuvarna dessutom en väska med kamerautrustning ur en låst bil genom att krossa en sidoruta. Även en olåst bil på samma gård genomsöktes och ur den försvann ett antal nycklar.

Tjuvarna tycks därefter åter ha tagit sikte på det område vid Skolgatan där den första cykeln stals.

Ur en bil på en gårdsplan har en kikare och en kamera stulits innan tjuvarna fortsatte till en villa vid Studiegatan. Via garaget har de tagit sig in i villan där tjuvarna kommit över en handväska, en plånbok och nyckarna till den bil som fanns parkerad i garaget.

Utanför garaget stod ännu en äldre bil parkerade och den har tjuvarna helt enkelt flyttat för att kunna köra ut den nyare bilen ur garaget. Den stulna bilen är en ljusbrun Volvo S40 med registreringsnummer SLO 777, bilen saknas fortfarande och är nu efterlyst av polisen.

I den stulna handväskan eller plånboken har tjuvarna därefter kommit över ett kontokort med tillhörande kod och klockan 04.30 togs 5 200 kronor ut från kontot vid Handelsbankens uttagsautomat, vilket är det sista spåret efter tjuvarna som troligen därefter lämnat Vansbro.

Ytterligare två bilar har under natten utsatts för inbrott och försök till inbrott. Vid Västkustvägen invid Panntjärn har försök att bryta upp låset till en bildörr misslyckats medan tjuvarna haft större framgång vid Fjäderstigen där de lyckats bända upp en bildörr och stjäla bilstereoanläggningen.

Polisen är nu mycket angelägna att komma i kontakt med personer som gjort iakttagelser under den aktuella natten, från midnatt och till klockan 06.00 och som kan sättas i samband med de många stölderna och inbrotten.

Enligt Vansbropolisens stationsbefäl, Lasse Johansson, finns i nuläget inga misstänkta.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons