Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omfattande skadegörelse

Annons

Lars-Erik Holmström, driftledare på Vägverket, är bekymrad över den skadegörelse som pågår mot vägräckena på Älvgatan och riksväg 70 mot Bastubacksbron.

Vägräckena, som är av enklare typ, kan lätt dras upp ur sina fästen när det är påkallat för till exempel väghållningen. Nu är det någon/några, som nattetid rycker upp räckena utan annan synbar avsikt än att ställa till det.

- Om det fortsätter, måste vi sätta dit kraftigare, permanenta räcken och då blir det dyrt, vilket ju drabbar oss alla genom att det är skatten som ska bekosta arbetet, säger Lars-Erik Holmström.

Det är tydligt att denna skadegörelse sker nattetid och kan möjligen kopplas samman med liknande skadegörelse, med risk för allvarligare följder, som gjorts mot gästbåtbryggorna vid Saxvikskajen. Där har någon, också nattetid, ryckt ur de stålrör som förankrar bryggorna mot land, vilket skulle kunna leda till att den som går på bryggan, riskerar att komma i kläm mellan den tunga flytbryggan och kajen eller hamna i vattnet med risk för drunkning.

Den omfattande fönsterkrossningen på Strandens skola för någon vecka sedan, skedde också nattetid och kan vara ett verk av samma gärningsmän.

Skadegörelsen upplevs så omfattande att vissa befattningspersoner inom kommun anser att det inte är någon idé att polisanmäla alla incidenter längre då polisen upplevs vara maktlös.

Polisen i Mora vädjar att alla händelser ska polisanmälas.

Varje händelse kan utgöra underlag för polisen att komma tillrätta med den senaste veckans skadegörelse.

HANS OLANDER

Mer läsning

Annons