Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ombyggnad av torget tidigast 2006

Annons

Det har länge funnits planer på att bygga om torget i centrala Smedjebacken. Lekparken som nyligen invigdes var en del i planerna.

Men nu blir det ingen omedelbar ombyggnad. Kommunstyrelsen hade uppe ärendet vid sitt senaste sammanträde och då framkom att ombyggnaden kan bli aktuell tidigast 2006 och troligen ytterligare ett par år senare.

För något år sedan togs ett förslag fram där busstationen skulle flyttas in på torget och busstrafiken skulle gå runt torget.

Det här förslaget förkastas nu av socialdemokraterna som bestämt anser att det inte ska vara någon busstrafik på torget.

Socialdemokraternas förslag är att busstrafiken ska gå bakom kommunhuset. Däremot föreslår de att anslutningen mellan Allégatan och Vasagatan förbättras.

-Det är ingen bra lösning i dag, vi vill undersöka om det går att flytta vägen något närmare kommunhuset, säger kommunalrådet Leif Nilsson (s).

En detaljplan måste som ett första steg fastställas och ett planprogram har varit utställt för att alla ska ha en möjlighet att lämna synpunkter.

Nilsson poängterar att det handlar om att hitta en lösning som alla känner sig nöjda med och som kan fungera under många år.

- Det ska inte behöva göras om efter bara några år.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons