Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omänskligt

Annons

När undertecknad besökte min make Erik på Hällsjöhemmet visade det sig att personalen inte hann att ta upp flera av de boende på dagen (OBS! dagen).

Jag frågade, varför? Jo, genom att två sängar stod tomma så skulle personalen minskas med två, vi hinner inte sade de.

De har ännu mer att göra nu efter den senaste influensaperioden, som slog hårt mot de boende. De är mera sjuka nu än förut. Är det inte då som det ska vara flera som jobbar?

Ska det snålas så att de boende, som betalar höga summor för att få vara på hemmet, inte får komma upp ur sängarna, då går skam på torra land. Tänk om de får en propp, när blodet inte kommer i omlopp? Ska folk behöva dö på grund av er snålhet?

Vart går de gamlas pengar? Svara mig!

Det är inte personalen det är fel på, utan det är de som tillsätter personal som inte vet ett dugg. Gå dit en förmiddag mellan 09.00 och 12.30 får ni se själva. De hinner inte! Jag brukar komma klockan 10.30-11.00 och jag ser.

Men ni som bestämmer bryr er inte, bara ni får sitta på era stolar och kommendera så är det bra.

Personal går hem, de orkar inte. Då klagas det över hög sjukfrånvaro. Inte är det de anställda som vill gå hem, men de orkar inte mera.

Nu får samhället ställa sig frågan: kräver vi för mycket av de få som får ta på sig de andras uppgifter?

Ska det gå så långt att ännu fler går in i väggen, då kostar det både sjuklön och vikarielön, det blir ju dubbelt så dyrt.

Anhöriga, åk dit, se efter hur era föräldrar har det och ställ sedan krav!

Ska Hällsjöhemmet som är berömd för sin goda omvårdnad, mista sin status på grund av snålhet? Sluta med detta eviga mantra: Vi har inga pengar.

Jag har ett förslag, sluta att ge miljarder till EU, nu när det är klarlagt att vi inget får. Gör som Frankrike, de struntar i det och är en stormakt ändå.

Jag skriver detta i ren förtvivlan för jag har ansvar, har du?

ANNA-LISA HEDENGREN

Mer läsning

Annons