Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Om framgången och morfars råd

Annons

Tomas Kaiser kom till Sälen som 15-åring. Han flyttade då från Stockholm till sin morfar, den legendariske bussentreprenören Gudmund Larsson. Morfar idkade bussrörelse redan på 30-talet och var den förste som körde turister i Sälenfjällen.

Av morfar fick Tomas Kaiser lära sig att ingen har mått illa av hårt arbete, något som också Kaiser tagit fasta på och som gjort honom till en av de stora näringsidkarna i Sälenfjällen.

Tomas Kaiser berättade att han började i liten skala vid Sälenstugan med att valla skidor och hjälpa turister. Det var också där han började med skiduthyrning och startade företaget Kaisers Skidbod AB, som i dag finns både vid Sälenstugan och i Granfjällsstöten, och som växt till den ledande inom sin bransch, och som i vinter firar 30-årsjubileum.

En av Tomas Kaisers mest kända skapelse Hello Sweden firar 20-årsjubileum. I sitt stall har Kaiser i dag idrottskändisar som Magdalena Forsberg, Carolina Klüft, Anja Pärson och Per Elofsson för att nämna några av de mest kända.

Tomas Kaiser berättade också att han känner mycket för handikappidrotten och att han har engagerat sig mycket i den. Hello Sweden är en länk mellan näringslivet och idrotten. Kaiser har satt en gräns vid 100 företag och i dag finns det en lång kölista av företag som vill vara med i denna organisation.

Tomas Kaiser är i dag 46 år och han har en koncern som omsätter 100 miljoner om året. Han talar på genuint transtrandsmål och berättar gärna historier på sin dialekt.

En gång i tiden var han också framgångsrik racerförare. Han är känd för att alltid ha nya idéer och att lyckas med det han företar sig.

Det var ett mycket intressant och uppskattat föredrag han höll på Lions i Malung.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons