Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Om den rätta viljan finns

Annons

Kommunalrådet Roger Stål (s) blandade som vanligt bort korten i fullmäktige när det kom ett förslag som inte passade honom och hans parti. Det finns inget i lagen som hindrar en gemensam nämnd för Ludvika lasarett mellan kommunen och landstinget, förutsatt att kommunen också lägger in något av sin verksamhet i nämnden. Skulle inte kommunen kunna klara av att till exempel låta sina kommunala sjukhem ingå tillsammans med lasarettet i den gemensamma nämnden?

Beträffande anmärkningen att lasarettet även försörjer en annan kommuns befolkning, har jag också ett enkelt svar. Låt Smedjebackens kommun ingå i den nya gemensamma nämnden!

Det mesta går att lösa om den rätta viljan finns. Problemet i Ludvika är oviljan till nya lösningar, inte att lagen hindrar alla andra lösningar än den i dag befintliga för lasarettet. Jag kommer att vid rätt tidpunkt att lägga en ny motion i ämnet om gemensamma nämnder.

Sten G Johansson (v), försökte framställa att en nattstängd akutmottagning fortfarande kan kallas för en akut. Jag håller varken med om det eller att hans skönmålning att vård ska ges befolkningen på annat sätt om nattakuten läggs ner. En stackars ensam läkare på hembesök utan all den utrustning och personal som finns på akutmottagningen kommer inte att kunna behandla allvarliga sjukdomstillstånd. Risken för hjärtsjuka ökar hela tiden med den nuvarande landstingsledningen.

Jag säger bara, skrota landstinget innan det har skrotat oss!

LILLY GRANBERG

Mer läsning

Annons