Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olympicas femte år

Annons

Friskolan Olympica går in i på sitt femte skolår och terminen bjuder på en del nytt, både för lärare och elever.

Skolan huserar nu i hela byggnaden och stora delar av utrymmena har renoverats under sommaren. Nu har man bland annat en egen slöjdlokal och ett litet gym och rörelserum.

Premiär är det också för högstadiet på Olympica. 15 sjundeklassare varav tre helt nya på skolan gick sin första skoldag i går.

- Jag tyckte att det verkade vara en bra skola, Jag hade hört det genom min kompis som också går här, säger Maja Hedéen som tidigare gick på Stureskolan men som valde Olympica när hon skulle upp i högstadiet.

Skolans idrottsinriktning var ett viktigt skäl till hennes val och detsamma gällde för Pontus Ohlsson, som när han flyttade in till Hedemora från Långshyttan fick chansen att komma till Olympica och Jessica Perrault som spelar innebandy och fotboll.

Det går bra för Olympica, inför höstterminen har antalet elever ökat med 38 stycken. Av dem är 29 barn i förskoleåldern, och nu har skolan två parallella förskoleklasser.

Dessutom står cirka 200 barn i kö för att få börja på Olympica när de har åldern inne eller en skolbänk blir ledig.

Personalstyrkan har utökats med åtta personer inför hösten.

- Jag har anställt en lärare till årskurs ett och en till årskurs sju, ytterligare en idrottslärare, en slöjdlärare och en rytmiklärare. Dessutom en resursperson och två till i köket. Jag använder pengarna till att anställa personal, säger Lillemor Gunnarsson.

- Jag har haft sådan tur med personalen, de är sådana klippor.

EVA LANGEFALK

Mer läsning

Annons