Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olycka i Smedjebacken - med flera versioner av händelseförloppet

Annons

Det var efter midnatt, natten mellan fredag och lördag, som en Volvo färdades genom Smedjebacken i hög fart och bilen ska enligt uppgift ha framförts mycket vårdslöst.

När bilen körde mellan det gamla polishuset och busstationen tappade föraren kontrollen över fordonet och körde rakt fram över Vasagatan och rakt in i stenmuren. Färden fortsatte över stenmuren och via en parkbänk på insidan på stenmuren, ner på gräsmattan.

Där blev bilen stående med mycket kraftiga skador på bland annat underredet.

Bland annat har motorn skadats och olja och annat har läckt ut på gräsmattan. Bilen stod ännu på lördagsmorgonen kvar på platsen innan den anträffades av polisen.

Ägaren av bilen uppger att han under kvällen blivit misshandlad av några okända personer utanför sin bostad och då blivit av med sin plånbok och sina bilnycklar. Han har gjort en polisanmälan om detta.

Vittnen uppger att det är ägaren själv som kört bilen i kraftigt berusat tillstånd och att "allmänheten" efter olyckan har gett honom stryk för att han kört bil efter att ha druckit sprit.

Han har för övrigt varit synlig strax innan händelsen vid brasserian i hamnen i Smedjebacken och då varit berusad.

Varken polis eller räddningstjänst var kallade till olyckplatsen under fredagsnatten.

Men polisen har beslutat om att bilen ska genomgå en teknisk undersökning, för att utröna hur det hela egentligen gått till.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons