Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öltältets utskänkningstillstånd ifrågasatt

Annons

- Vi har fått anonyma tips om detta, som vi ska kolla upp, förklarade socialförvaltningens individ- och familjeomsorgschef, Hans Åkerman, på torsdagsförmiddagen.

Enligt Hans Åkerman är det företaget Event och Nöjen i Dalarna som har utskänkningstillståndet i "öltältet" på Kajen.

Företaget sökte, och fick tillståndet, sedan ett Moraföretag plötsligt dragit tillbaka sin ansökan.

Detta sedan socialförvaltningens handläggare konstaterat att det skulle bli ett avslag till Moraföretaget, därför att en av de personer som skulle arbeta i tältet, inte ansågs lämplig att inneha serveringstillstånd.

Socialförvaltningen ansåg att denne skulle bli en person med betydligt inflytande i verksamheten, utan att stå som formell sökande.

Ytterligare en person, som ansetts olämplig att ha utskänkningstillstånd, figurerar i de tips tidningen och socialförvaltningen fått. Tipsen går ut på att båda skulle arbeta åt Event och Nöjen.

- Event och Nöjen har redovisat den personal företaget ska ha i tältet och där finns inte dessa båda med, säger Hans Åkerman.

Skulle det visa sig att de jobbar, eller har jobbat, i öltältet, sitter utskänkningstillståndet löst, enligt Hans Åkerman.

- Det räcker med att vi ser en person, som vi bedömt olämplig, står och serverar öl för att dra in tillståndet.

Får de jobba i köket då?

- Egentligen inte.

Magnus Westberg, från företaget Event och Nöjen, uppger att han hela tiden varit mycket medveten om de förutsättningar som gäller.

- Vi har hela tiden fört en öppen diskussion med de sociala myndigheterna. Vi har gett en lista på vår personal som ska arbeta här. De två personer som de sociala myndigheterna i Mora anser olämpliga, deltar inte i arbetet, säger Manus Westberg.

Han uppger att Event och Nöjen blev tillfrågat att ta över hanteringen i Mora av Vasaloppet via en sponsor till arrangemanget.

- Vi har 15 års erfarenhet av branschen. Ett utskänkningstillstånd är något vi verkligen är noga med att sköta och vara måna om.

Magnus Westberg konstaterar dock att han inte kan förbjuda de två aktuella personerna att vara i tältet som gäster.

BIRGER NYLÉN HANS OLANDER

Mer läsning

Annons