Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olovlig dumpning problem

Annons

Nedskräpning och olovlig dumpning har tenderat att bli ett problem vid flera miljö- eller återvinningsstationer i Ludvika kommun. Senast i måndags fick personal från renhållningen lov att göra en extra runda för att röja upp.

- Det var fruktansvärt skräpigt vid vissa av stationerna senast häromveckan, berättar Anders Hammarbäck som är samordnare för verksamheten.

I Ludvika kommun finns totalt 115 mindre stationer med behållare där allmänheten kan lämna glas, plåtburkar och papper. Vidare finns 27 kompletta stationer i Ludvika där det finns möjligheter att källsortera ytterligare slag av avfall.

- Generellt är vi duktiga på att sortera avfallet i den här kommunen, men tyvärr finns det folk som till och med ställer ut rumssoffor, skåp. oljedunkar och till och med bilbatterier vid behållarna, fortsätter Hammarbäck som vill påtala att ofoget skapar en hel del onödigt arbete för personalen vid renhållningen.

- Men vi måste ju försöka hålla efter och det gäller även källsorteringarna i Grängesberg, Nyhammar och övriga platser i kommunens ytterområden.

När NLT gjorde en rundkoll på torsdagen kunde vi konstatera att det fortfarande var ganska hyggligt efter den senaste storstädningen. Åtminstone vid stationerna i och omkring Ludvika.

I Marnäs noterades ett par kasserade väskor och diverse skräp bredvid en av behållarna men i övrigt gav stationerna ett hyggligt intryck. Värt att notera var dock att behållarna över lag verkade vara välfyllda på flera håll och att det därmed verkar vara hög tid för tömning.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons